DLA PIPER BUSINESS ADVISORY - ADVISOR FOR A DAY M&A ESETTANULMÁNYI VERSENY

Advisor- és Lawyer for a Day 2023: ismét megrendezte M&A esettanulmányi versenyét a DLA Piper Hungary

A DLA Piper Business Advisory második alkalommal hívta versenyre a vállalatértékelés iránt érdeklődő közgazdász hallgatókat az Advisor for a Day verseny keretében. A megmérettetés idén is páruhamosan futott az immáron kilencedik alkalommal meghirdetett jogi esettanulmányi versennyel, a Lawyer for a Day versennyel. Az egyedülálló M&A esettanulmányi verseny közös döntőjébe a legkiemelkedőbb 5 közgazdász hallgató és a legjobb 10 joghallgató került be, akik háromfős csapatokat alkotva nyerhettek betekintést egy pénzügyi és jogi tanácsadó közös munkájába egy tranzakciós tanácsadási példán keresztül.  

Az idei Advisor- és Lawyer for a Day keretében összesen 166 egyetemi hallgató szállt versenybe. A rövid szakmai tesztkérdésekből álló első fordulót követően, a második körben már egy konkrét M&A (mergers and acquisitions, azaz összeolvadások és felvásárlások) ügy megoldásán dolgoztak a versenyzők. A DLA Piper Hungary irodájában megrendezett döntőre a két egyéni forduló alapján az 5 legeredményesebb közgazdász hallgató és a 10 legjobb eredményt elért joghallgató kapott meghívást. A versenyzők budapesti és vidéki egyetemekről, többek között a Budapesti Corvinus Egyetemről, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Miskolci Egyetemről érkeztek.

A döntőben a versenyzők háromfős – egy közgazdász és két joghallgatóból álló – csapatokat alkottak, és a második körből már ismert ügyfél példáján dolgoztak tovább. A hallgatóknak különös figyelmet kellett fordítaniuk a pénzügyi és üzleti szempontokra, valamint a lehetséges jogi kockázatok feltárására, eredményeiket pedig végül szakmai zsűri előtt prezentálták.

A DLA Piper Hungary kezdeményezése továbbra is unikális abban a tekintetben, hogy a közgazdász hallgatók és a joghallgatók csapatmunkáját igényli, amely tükrözi a DLA Piper Hungary jogi-, adó- és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat is magába foglaló multidiszciplináris megközelítését.

A verseny döntősei lehetőséget kapnak, hogy a DLA Piper Hungary Talent Pool programján belül gyakornokként is kipróbálhassák magukat a későbbiekben, a győztes csapat nyereménye pedig egy madridi hosszú hétvége.

A döntő díjazottjai

Első helyezett csapat tagjai: Bogáthy Edina (DE-ÁJK), Szabó Dominik (ME-ÁJK), Várvölgyi Dorka (BCE-GTK)
Trusted Advisor Különdíj: Tomasics Anna (PPKE-ÁJK)
Best Individual Speaker Különdíj: Boros Bettina (ELTE-ÁJK)
Best Financial Advisor Különdíj: Szalóky Bence (SZTE-GTK)

 

A DLA Piper budapesti irodájának nevében gratulálunk a 2023-as megmérettetés győzteseinek, és köszönjük a részvételt minden egyes jelentkezőnek!